Thursday, August 23, 2012

SELAMAT HARI RAYA DAN SELAMAT BERBAHAGIA..^_^

Syukur alhamdulillah...diberi kesempatan lagi untuk merasakan Hari Raya pada tahun ini. Hari Raya pada Tahun 2012 bersamaan 1433 Hijrah. Menyambut Syawal ini dengan hati yang berbahagia. Semoga ibadah seluruh ummat muslimin dan muslimat sepanjang Ramadhan ini diterima dan mendapat berkat dari Illahi...Amin...
Kepada saudara seIslamku yang ditindas di Rohingnya Myanmar, semoga diberi sinar harapan dan kebahagiaan kepada kalian...amin..dan semoga Allah SWT menunjukkan kekuasaannya kepada mereka yang tidak berperikemanusiaan itu..


Seorang wanita Muslim Rohingya sedang menangis melihat nasib keluarganya
كانماأغسيت وجوههم قطعا من اليل مظلما أولئك أصحب النار هم فيها خلدون


"Sesungguhnya orang yang mengerjakan kezaliman yang mendapat balasan setimpal dengan apa yang telah mereka kerjakan dan mereka akan ditimpa kehinaan Tidak ada bagi mereka seorang pelindung dari azab Allah seakan akan muka mereka ditutupi dengan kepingan kepingan malam yang gelap mereka itu penghuni neraka dan mereka kekal di dalamnya…"
BERSYUKUR DENGAN NIKMAT KEAMANAN DAN KEDAMAIAN YANG ALLAH MASIH BERIKAN UNTUK KITA
....ALHAMDULILLAH...............
Kita tukar topik pula...^_^
1 Syawal merupakan hari di mana seluruh umat Islam menunaikan Solat Sunat Hari Raya tapi Ifti tolong mama masak dan menyediakan juadah Raya disebabkan cuti keuzuran...^_~
Hari pertama telah masak satu menu istimewa iaitu Rendang Daging Rusa.. tak sempat ambik gambar tapi kira camnilah rupanya...rasanya tak pastilah sedap ke tak tapi memang rasa resepi rendanglah...hehe..

SELAMAT HARI RAYA SEMUA...JANGAN LUPA PUASA 6 TAW...^_^

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...